FAQ

 

1. Welke bijzondere eigenschappen doet Alpha-LupoTherm uitstijgen boven de andere vergelijkbare producten?

Dankzij het hoge aandeel R&D van LPS GmbH heeft Alpha-LupoTherm daadwerkelijk gebruikseigenschappen die het uniek maken.

– Sd-waarde buiten = 10 m, Sd-waarde binnen = 1.500 m en daardoor dampdicht binnen en een diffusie-open buitenlaag in de verbinding geïntegreerd, dauwpuntprobleem = opgelost.

– halogeenvrije vlamvertragers van de nieuwste generatie, ecologisch en economisch geoptimaliseerd.

– doorboren en er doorheen schroeven is zeer eenvoudig mogelijk, zelfdichtend door het ertegenaan schroeven van latten = onder druk tegen de wand

– Geometrie in zeshoeken = optimale verhouding van het kussenisolatieoppervlak ten opzichte van de noodzakelijke lijnen ertussen, bionica


2. Hoe kan men Alpha-LupoTherm testen in een eigen test?

Om de zeer effectieve reflectiewerking te tonen, hoeft u enkel een buitenfolie van Alpha-LupoTherm (0,1 mm dik) binnen of buiten op een dakraam te plaatsen en u heeft, alleen door de reflectie van warmtestraling, in de zomer een tot wel 15 graden lagere binnentemperatuur in de betreffende ruimte. Dit kunt u niet bereiken met een dik isolatiepakket aan traditionele warmte-isolatiematerialen. Daarom is het noodzakelijk de norm, zoals bij vensterglas al is gebeurd, uit te breiden met een reflectiefactor voor deze zeer effectieve IR-reflecterende warmte-isolatiematerialen. Zelfs autofabrikanten bieden tegenwoordig al achterruiten aan met warmtereflecterend gelamineerd glas.


3. Hoe wordt de meervoudige reflectiewerking van Alpha-LupoTherm bij het vaststellen van de thermische weerstand (R-waarde) meegenomen?

De voor de gehele mensheid belangrijke warmtestraling wordt bij de genormeerde meting van oppervlakte naar oppervlakte geheel genegeerd. In Duitsland wordt geen IR-reflectie toegepast voor de totale werking. In andere EU-landen mogen wij de waarde 5,5 m².K/W aangeven en daaruit volgt omgerekend een zeer goede K- of U-waarde van 0,18 W/m²K.

Een verouderde norm en verouderde testmethoden helpen enkel de lobbyisten van de al lang achterhaalde warmte-isolatie te beschermen tegen innovatie en nieuwe probleemoplossingen. Het alleen bepalen van de doorlatingsweerstand (R=….) en de daaruit berekende warmtegeleidingscoëfficiënt leidt tot een permanent systematisch foute berekening. De belangrijkste factoren die van invloed zijn blijven daarbij buiten schot. Daarom wordt in de nieuwe EU-normering de vochtwering in de toekomst een hogere prioriteit toegekend t.o.v. de warmte-isolatie. De enig juiste fysische testmethode die daarmee ook voor alle isolatiematerialen vergelijkbaar zou zijn is de totale energetische doorlaatbaarheidsgraad = g, waarbij alle thermodynamische processen, randvoorwaarden en wisselwerkingen gemeten worden.

Dat is op zich niets nieuws, want bij vensters met spiegelend glas wordt dit al jaren toegepast en een adaptatie (met donkere stralers) voor isolatiematerialen zou gemakkelijk mogelijk zijn.


4. Is Alpha-LupoTherm luchtdicht, winddicht en vochtdicht?

De 17 lagen van de gelamineerde warmte-isolatiematten moeten aan de ruimtezijden afgeplakt worden met de speciale tape. Doorstroming van lucht, wind, vocht, warmte of kou is in geen enkele richting mogelijk en daardoor wordt de KHG-isolatieklasse 3 (= optimaal) bereikt.


5. Welke rol spelen isolerende folies in het algemeen in de bouwsector?

De BATIMAT in Parijs (de grootste bouwvakbeurs ter wereld) heeft op indrukwekkende wijze laten zien hoe veelzijdig en vooruitstrevend tegenwoordig wereldwijd isolerende folies met geïntegreerde meervoudige reflectie, in de bouwsector worden ingezet als probleemoplossing met ecologische en economische voordelen. Deze langere en eenduidige trend zal ondanks alle weerstand ook in Duitsland niet tegen te houden zijn, want de meervoudige functies bieden op de langere termijn meer nut voor de klant bij een gunstige prijs-kwaliteitverhouding. De acceptatie neemt dankzij het ontbreken van klachten nog steeds sterk toe en de verkoopcijfers stijgen daardoor elk jaar nog met dubbele cijfers. In enkele buitenlandse markten zelfs met meer dan 100 %.


6. Hoe komt de grote IR-reflectie van Alpha-LupoTherm tot stand?

In principe is er een enorm verschil tussen aluminiumfolie (dun gewalst metaal) en dragerfolie uit kunststof met een in vacuüm opgedampte Al-metallisatie.

De gewalste aluminiumfolie blijft altijd een zeer goede warmtegeleider en is daarom slechts zeer beperkt geschikt voor IR-reflectie, terwijl het oppervlak door de ruwe diepte (ook bij gepolijste folies) slechts een klein deel van de warmtestraling reflecteert. Daarnaast maakt de neiging tot corrosie een beschermingslaag aan beide zijden nodig, wat de reflectie nog verder reduceert en de dissipatieve werking en absorptie belangrijk verhoogt. Dat geldt in vergelijkbare mate voor kunststoflagen (meestal PE) en voor lijmen en lakken. Wij hebben onafhankelijke onderzoeken ter beschikking die in belangrijke gebieden van het spectrum nog slechts een reflectie van minder dan 10% laten zien.

Wezenlijk effectiever en slechts zeer beperkt gevoelig voor corrosie zijn de gemetalliseerde folies in onze meerlagige gelamineerde warmte-isolatiematten, door de doelgerichte selectie van ruwe materialen als PA, PP en PET. De metallisering met NANODEELTJES, die nog slechts ANGSTRÖM gemeten kunnen worden, brengt de beste briljante glans en daardoor de beste IR-reflectie, bij een zeer geringe verstrooiing. Met empirische tests is voor de belangrijkste gebieden van het spectrum de effectiefste ‘optische dichtheid’ van de metallisering bepaald, zodat een IR-reflectie van tot 98% voor de optimale totale werking is bereikt. In tegenstelling tot metalliseringen als barrière is op het gebied van IR-reflectie zeer weinig know-how en literatuur beschikbaar bij metalliserende bedrijven en in de wetenschap, zodat wij met Alpha-LupoTherm wel voorop móeten lopen. Daarom wordt deze innovatie met de USP + meervoudige functie ook zo serieus genomen en wordt erover (uit begrijpelijke gronden) ook zeer heftig gediscussieerd.


7. Waarom is onze isolatiefolie meer dan 52 % beter (en ook nog eens goedkoper) dan de Franse en meer dan 
325 % beter dan de Belgische qua R-waarde?

De belangrijkste oorzaken: de laagste massa, dunste folie, minste contactoppervlak, beste metallisering, een zo hoog mogelijk deel van de productie in eigen hand, geen aluminiumfolie, modernste additieven in de laagste dosering, eigen R&D en productie-know-how, afwerking gericht op nut van de klant, 3 decennia ervaring in de branche met meer dan 100 mln. m² geproduceerde luchtkussenfolie, een groot productassortiment voor warmte-isolatie met reflectielagen.


8. Trekt Alpha-LupoTherm bliksem aan?

Nee; gemetalliseerde folies zijn isolatoren en trekken geen bliksem aan. Dat kan ook niet bij niet-magnetisch aluminium, en slechts 1 g/m² op de folie.


9. Welke mogelijkheden zijn er, na het inbouwen van Alpha-LupoTherm, om de warmte-isolatie te testen?

Vanaf nu is het voor opdrachtgevers gemakkelijk om met luchtkussenfolies en met de geïntegreerde meervoudige functie door de blower-door-test te komen. Verder laten IR-warmtebeeldopnamen de voordelige warmte-isolatie zien.

ONZE BIJDRAGE AAN BESCHERMING VAN HET KLIMAAT = DE BESTE BESCHERMING TEGEN WARMTE IN DE ZOMER EN ENERGIEBESPARENDE BESCHERMING TEGEN KOU IN DE WINTER, VOOR RENOVATIE EN NIEUWBOUW.

Contact

Alpha-LupoTherm
Kleveringweg 20, Delft

T: 085 – 077 36 35

info@alpha-lupotherm.nl

Naar de contactpagina